АПК Донеччини зазнав збитків від російської агресії у розмірі близько 3 млрд грн

Збитки підприємств аграрно-промислового комплексу Донецької області через війну оцінюють у 2 млрд 869,7 млн грн. Зараз під тимчасовою окупацією знаходиться 643,7 тис. га. Це 36% від площі, яка була підконтрольна Україні до повномасштабного вторгнення.

Такі дані наводять в Донецькій обласній військовій адміністрації, пише Східний Варіант.

Втрати агрохолдингів у війні з росією. Спойлер: великі, але всі планують відбудовуватися

Читати також

Загалом з початку збройного конфлікту з 2014 року втрати території складають 57% від загальної площі області. Посівні площі області скоротилися на 57%, поголів’я рогатої худоби скоротилося на 48%.

У департаменті агропромислового розвитку зазначають, що під час війни загинуло 1034 голів рогатої худоби, 20,9 тис свиней і понад мільйон голів птиці. Загибель тварин та птиці Донецької області оцінюється у 209 млн грн, руйнування тваринницьких приміщень у 606,4 млн грн. В цілому збитки підприємств аграрно-промислового сектору Донецької області оцінюють у 2 млрд 869,7 млн грн.

«Після деокупації земель в області буде програма з відновлення порушених земель. Сюди входитиме і розмінування. Ми плануємо отримати хоча б три машини з розмінування, вони дуже дорогі та ми розраховуємо на підтримку західних партнерів», — говорить директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА Артем Чаган.

Нагадаємо, станом на 23 березня 2023 року сума прямих втрат, завданих росією агропромисловому комплексу та земельним ресурсам зросла на $2,1 млрд. Наразі оцінка збитків цієї сфери складає $8,7 млрд. 

Виконано за допомогоюDisqus