За рік війни росія завдала збитків українському АПК на понад 8 мільярдів доларів

Сума прямих втрат, завданих росією агропромисловому комплексу та земельним ресурсам зросла на $2,1 млрд. Наразі оцінка збитків цієї сфери складає $8,7 млрд. 

Про це йдеться у звіті, який оприлюднила Київська школа економіки.

Станом на лютий 2023 року загальна сума збитків, завдана інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення росії, збільшилася ще на $6 млрд і складає $143,8 млрд.

За розміром збитків сфера АПК знаходиться на 5-му місці. На другому місці за сумою завданих збитків — сфера інфраструктури. За підсумками року повномасштабної війни збитки цієї сфери оцінюються у $36,2 млрд. Протягом цього часу через війну було зруйновано або пошкоджено понад 25 тис. кілометрів доріг державного та місцевого значення та 344 мости та мостові переходи.

Крім того, в останньому звіті вперше додана сума збитків завдана лісам України, яка складає $4,5 млрд.

Нагадаємо, що наразі збитки від блокування експорту аграрної продукції з України складають близько $18 млрд. Загальна сума збитків від блокування портів сягає $36 млрд.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus