Pöttinger показав новий агрегат для заготівлі сінажу

Pöttinger JUMBO 8000.
Pöttinger JUMBO 8000.
Джерело фото: Пресслужба компанії

Компанія Pöttinger вивела на ринок новий прес-підбирач JUMBO 8000. 

Про це йдеться у матеріалі «Як зменшити витрати на заготівлю сінажу з JUMBO 7000 та 8000 від PÖTTINGER» на Kurkul.com.

У компанії відмічають, що нова модель має всі переваги стабільної нарізки та високої пропускної спроможності притаманні JUMBO 7000 і, до того ж унікально коротку теоретичну нарізку у 25 мм. За це відповідають 65 ножів та новий ротор. Граблини нового ротора мають товщину у 10 мм (замість 12 мм в JUMBO 7000), ножі — 4 мм (замість 5 мм в JUMBO 7000). Це забезпечує високу пропускну здатність та не впливає на надійність роботи.

«Вже після перших випробувань з’ясувалось, що витрата пального, порівняно зі 48-ножовим ротором не набагато вища. Довжина нарізки зменшилась на 30%, а вимоги до потужності зросли всього на 15%», — йдеться у повідомленні.

З новим JUMBO 8000 Pöttinger забезпечує вищу щільність завантаження причепа та краще ущільнення в траншеї, що підвищує якість консервування силосу та зменшує відсоток відсортування кормів на кормовому столі. 

Традиційно, перевагами системи причепів-підбирачів порівняно з комбінацією кормозаготівельного комбайна з вантажівками були:

  • Менша собівартість заготівлі. Витрата дизелю на тонну заготовленого сінажу становить 0,9-1,1 л, що у 2-2,5 раза менше, ніж в комбайна з вантажівками. Прес-підбирач перевозить частково утрамбовану масу, що знижує витрати логістики.
  • Більший відсоток збереження листочків. Прес-підбирач не перевантажує масу в полі, як це робить комбайн. Тому збереженість втрати маси на полі на 6-25% нижче. В основному це більший відсоток збереженості листочків, а, отже, вищий вміст протеїну та вищий відсоток перетравності корму.
  • Спеціалізована техніка для сінажу. Система підбору та нарізки розраховані на каміння й метал, що можуть підбиратися з валка, тоді, як для комбайна це може бути значною проблемою. Господарства, що використовують кормозбиральні комбайни виключно на заготівлю кукурудзяного силосу, витрачають значно менше на ремонт, а комбайни працюють значно довше.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus