Відкриття портів і «зернового коридору» без росіян — це єдиний спосіб для аграріїв утримати маржу — думка

Необхідно тиснути на відкриття портів і «зернового коридору» без росії. Це єдиний спосіб утримати маржу як для аграріїв, так і для трейдерів.

Про це в інтервʼю на Latifundist.com розповіла менеджерка з трейдингу та логістики зернових і олійних культур компанії Agromino Анастасія Шепелева.

«Нашим портам потрібен хороший захист ППО. А експорт через інші європейські країни, по різних коліях — це не рішення», — говорить Шепелева.

Вона зазначає, що Україна експортує від 40 до 50 млн т зерна. Всі європейські порти разом не можуть вивезти такий обсяг з усіма їхніми потужностями, оскільки вони мають багато свого товару. Тож українські порти Великої Одеси ніщо не замінить. 

Читайте також: Припинення зернової угоди не приносить користі: Ердоган та путін домовились про зустріч

За словами Анастасії Шепелевої, порти Дунаю не впораються з такими обсягами українського зерна. До того ж, це дуже дорого і проблематично, зокрема, в плані доставки зерна залізницею. 

«У нас є свої великі порти і їх треба захищати. Реальна дорога лише там. І треба робити нормально діючий коридор без росіян. Бо всі бачили, як він працював і які були демереджі», — додала Шепелева.

Нагадаємо, Україна та Хорватія домовились про експорт українського зерна через хорватські порти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus