В Тернопільській області завершується будівництво першої черги елеватора

Елеваторний комплекс для компанії «Агрон»
Елеваторний комплекс для компанії «Агрон»
Джерело фото: KMZ Industries

У селі Товстолуг Тернопільської області завершується будівництво першої черги елеваторного комплексу для агрокомпанії «Агрон». Потужність зберігання становить 10 481 куб м. Будівництво обʼєкту розпочалося вже під час повномасштабної війни.

Про це повідомляє KMZ Industries.

Після завершення сезону 2021 року господарі вирішили збудувати власний елеватор, оскільки запланували збільшити кількість кукурудзи у структурі посівних площ, що у свою чергу потребує збільшення продуктивності очищення, сушіння і, звичайно, зберігання.

«Звісно, що повномасштабне вторгнення росії в Україну неймовірно ускладнило наші плани. Але ми все одно вирішили не зупиняти втілення даного проєкту, адже його необхідність через крах усіх логістичних маршрутів в минулому році стала питанням виживання. Попри те, що все необхідне обладнання придбано ще у грудні 2021 року, будівництво елеватора ми змогли розпочати лише у липні 2022 року — замість березня, як було заплановано», — розповів заступник директора з виробництва ПП «Агрон» Роман Березовський.

Елеваторний комплекс перебуває на фінальному етапі будівництва першої черги, яку планується завершити до кінця серпня 2023 року. Наразі все необхідне обладнання уже змонтоване, пройшли пусконалагоджувальні роботи.

Читайте також: У Вінницькій області закінчують будівництво нового елеватора

На елеваторі встановлене таке обладнання KMZ Industries:

  • 3 силоси лінійки BBK: один на бетонній основі діаметром 24 м та два хопери діаметром 9 м. Також ще планується будівництво 4-х силосів діаметром 24 м.
  • Транспортне обладнання продуктивністю 175 т/год: шість норій та десять ланцюгових транспортерів. Загальна довжина маршруту зерна по ним становить 1 550,5 м. Два з десяти транспортерів встановлені під нахилом від 2 до 8 градусів.

Нагадаємо, у селі Горонда Закарпатської області на базі елеватора планують збудувати «сухий порт».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus