В Закарпатській області на базі елеватора збудують «сухий порт»

У селі Горонда Закарпатської області планують збудувати «сухий порт». Він дозволить експортувати українську агропродукції в Італію.

Про це повідомляє видання Бізнес.Район.

«Проєкт «Сухий порт» поблизу с. Горонда має стати регіональним хабом. Горонда має стати регіональним хабом, що надає інтермодальну логістику та можливість зберігання зерна, рослинної олії та контейнерів», — йдеться у повідомленні.

Будувати «сухий порт» планують на базі «Страбичівського елеватора», який був введений в експлуатацію в грудні 1985 року і міг приймати до 82,5 тис. т зерна. З 1999 року елеватор був законсервований.

Читайте також: У Вінницькій області закінчують будівництво нового елеватора

«У нас на Закарпатті вузькі колії є в Чопі, Мукачеві та станції Батьово і Страбичево. Усюди, окрім Страбичівської, уже працював приватний бізнес. Тому ми вирішили відновити нашу вузькоколійку», — каже голова Горондівської громади Іван Туряниця.

Завдяки перевантажувальним можливостям із широкої колії (1520 мм) на вузьку (1435 мм), а також складським приміщенням і контейнерним рішенням проєкт покращить потік українського зерна та соняшникової олії до Європейського Союзу.

Під будівництво «сухого порту» планують виділити понад 40 га землі.

Додамо, що проєкт «Goronda Platform» реалізовуватиметься за участю італійського бізнесу.

Нагадаємо, через повну блокаду портів Миколаєва «НІБУЛОН» перепрофілював діяльність на роботу в якості «сухого порту» із переведенням вантажів з автотранспорту на залізницю. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus