Ціни на цукор у світі сягнули 13-річного максимуму — FAO

Індекс світових цін на продовольство у вересні майже не змінився у порівнянні із серпнем і залишається на 24% нижче свого піку в березні 2022 року.

Про це повідомляє «Продовольча і сільськогосподарська організація ООН‎»‎ (FАО).

«Індекс продовольчих цін, який відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари, що продаються у всьому світі, у вересні становив у середньому 121,5 пункту порівняно зі 121,4 пункту в серпні. Таким чином індекс на 10,7% нижче свого минулорічного значення і на 24% нижче свого історичного максимуму, досягнутого в березні 2022 року», — йдеться у звіті.

Індекс цін на цукор зріс на 9,8% порівняно з серпнем, досягнувши найвищого рівня з листопада 2010 року на тлі зростаючого занепокоєння з приводу погіршення світової пропозиції в майбутньому сезоні.

Читайте також: Український цукор вже враховується у європейському балансі, хоч і викликає побоювання виробників ЄС — експерт

«Ранні прогнози вказують на зниження виробництва у ключових виробників — Таїланді та Індії. Це пов’язано з переважаючим явищем Ель-Ніньйо. Великий урожай, який зараз збирають у Бразилії, на тлі сприятливих погодних умов обмежив щомісячне зростання світових цін на цукор», — зазначили у FAO.

Нагадаємо, підприємство Suedzucker відмовляється від плану збільшення виробництва цукру у Франції, посилаючись на імпорт з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus