На ПП Дорогуськ відбулися тристоронні перемовини щодо розблокування кордону: що відомо

Мінвідновлення спільно з Міністерством інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту 15 листопада провели перемовини на пункті пропуску «Дорогуськ». Ключове питання — напрацювання спільних рішень для розблокування кордону.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення.

«Ключова вимога протестувальників — це повернення до системи дозволів. Ця вимога виконана бути не може, про що заявила українська сторона, а в DG MOVE (директорат ЄС, — прим. ред.) наголосили, що таке питання не може бути предметом цієї зустрічі. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС буде діяти щонайменше до 30 червня наступного року», — йдеться у повідомленні.

У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам, однак вони пропозиції не погодили.

Читайте також: Україна багато втратить, якщо поступиться польським перевізникам — аграрій

В Мінвідновлення додали, що сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію.

Нагадаємо, Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Європейського Союзу.

Виконано за допомогоюDisqus