Україна багато втратить, якщо поступиться польським перевізникам — аграрій

До скасування Європейською комісією дозвільної системи для українських перевізників дрібному фермеру, аби отримати такий дозвіл, треба було сплатити $50-150 на перевезення.

Про це Latifundist.com розповів власник агропідприємства на Житомирщині Ігор Туревич.

«Якщо перекласти це на вартість товару, то повертаємося до питання, а навіщо його тоді виробляти? І зараз, коли вже всі підлаштувалися під єЧергу, автотранспорт може робити 2-3 оберти за місяць. Якщо ввести ці дозволи, то максимум за місяць транспорт зможе робити один оберт», — говорить аграрій.

За його словами, польські перевізники хочуть отримати доступ до системи «Шлях», щоб зменшити свою складову по заробітній платі, щоб на їхніх польських машинах працював український водій, якому будуть платити €45-50 за добу.

«Наші хлопці будуть йти до них. Так вони не попадуть під мобілізацію, бо водії-далекобійники і більшість часу знаходяться за кордоном. Та й якщо український водій виїхав в Європу, то 45 днів може там спокійно працювати. Якщо Україна почне поступатися по тим пунктам, які виставили польські протестувальники, то вона дуже багато втратить», — каже Ігор Туревич.

Він зазначає, що на переході «Ягодин — Дорогуськ» черга з вантажівок зовсім не рухається. Зі сторони Шегині черга з вантажних автомобілів за добу, станом на 14 листопада, просунулась на 500 м. Аби не створювати скупчення на кордоні, поляки зводять авто на українських номерах з автобанів на платні паркінги, щоб вони там відстоювалися.

Читайте також: Словацькі перевізники можуть приєднатися до польської блокади кордону для українських вантажівок

Складна ситуація і на переходах з іншими країнами. На кордоні зі Словаччиною виникли черги, бо там закінчилися бокси для оплати доріг. На кордоні з Угорщиною 50-кілометрові черги, а це простої як мінімум 5 діб.

Нагадаємо, представники польських автоперевізників, які блокують кордон з Україною, заявили, що переговори з українськими урядовцями не принесли результату.

Виконано за допомогоюDisqus