В Польщі новий міністр агрополітики. Він заявляв, що «ЄС надто відкрився Україні»

Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск представив новий уряд. Міністерство сільського господарства очолить Чеслав Сєкерський. Одним з його заступників став Міхал Колодзейчак з Agrounia, який організовував протести у Польщі проти імпорту зерна з України.

Про це пише польське видання Farmer

Раніше Сєкерський заявляв, що Україну необхідно підтримувати, але так, щоб не шкодити польському та європейському сільському господарству.

«ЄС занадто відкрився для України, вважаючи, що відкриття європейського ринку для України покращить її економічну ситуацію та сприятиме розвитку двосторонньої торгівлі. Я був доповідачем з цього питання і підготував відповідний висновок на форумі Європарламенту, який був негативним щодо надходження товарів з України. Я згадав, серед іншого: наскільки небезпечним є такий підхід до чутливих галузей сільського господарства у випадку використання спрощених, преференційних квот на агропродовольчу продукцію. На мою думку, ми можемо підтримувати розвиток України, але в інший спосіб, і ми не повинні використовувати таку підтримку, яка шкодить польському та європейському сільському господарству», — прокоментував він в інтерв'ю Gazeta Pomorska.

Читайте також: Уряд Польщі знайшов спосіб, як розблокувати кордон з Україною — Туск

Сєкерський такоє зазначав, що нижча вартість робочої сили в Україні, хороша якість ґрунту, покращення сільськогосподарської інфраструктури та інтенсифікація виробництва сировини призведе до збільшення надходження української сільгосппродукції до Європи.

Виконано за допомогоюDisqus