Уряд Польщі знайшов спосіб, як розблокувати кордон з Україною — Туск

Новий уряд Польщі знайшов спосіб, як негайно розблокувати кордон з Україною і водночас врахувати інтереси протестуючих перевізників.

Про це у вівторок під час виступу в Сеймі з програмою дій нового уряду Польщі заявив голова Ради міністрів РП Дональд Туск, пише Укрінформ.

Він підкреслив, що попередній уряд Матеуша Моравецького не подбав про інтереси польських перевізників і відмовився від контролю за кордоном з Україною під час війни.

Читайте також: Блокада пункту пропуску Ягодин — Дорогуськ завершена — Кубраков (ОНОВЛЕНО)

«З простої порядності майбутні міністри цього уряду сиділи зі мною цілими годинами, після опівночі, і шукали способи на якомога швидше розв’язання проблеми на українсько-польському кордоні. Ми шукали і знайшли способи аби якомога швидше врахувати потреби польських водіїв і одночасно негайно розблокувати кордон України, яка бореться і чекає на перевезення товарів з цієї заблокованої автомагістралі», — зазначив Туск.

Нагадаємо, Укрзалізниця відправила до Польщі перший контрейлерний поїзд з вантажівками. Над проєктом компанія працювала два тижні. У складі поїзда 23 платформи, на які було завантажено 13 тягачів з напівпричепами.

Виконано за допомогоюDisqus