Я поки що не бачу перспективи з переробкою в Україні — Вадатурський

«НІБУЛОН» призупинив проєкт будівництва млина в Ізмаїльському порту через воєнні ризики.

Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Вадатурський на Business Breakfast із Володимиром Федоріним.

«Щодо млина. Ми розуміли перспективи для Чорного моря, що з росією неможливо домовлятися і вона буде робити все для того, щоб великі порти не працювали. Я був здивований, що зерновий коридор хоч якось працював. Я не думав, що росіяни наважаться бомбити і Дунайські порти», — сказав Вадатурський.

Він вважає, що будівництво млина від час війни — неправильне рішення.

Читайте також: Інвестиції в Дунай та сухі порти на кордонах не стали масовим явищем — Райффайзен Банк

«Я не готовий морально і фінансово зробити інвестиції в будівництво в такі складні часи і потім мати прильот», — зазначив Вадатурський.

Також він зауважив, що наразі переробна галузь в Україні не має великих перспектив.

«На жаль, я поки що не бачу перспективи з переробкою в Україні. По-перше, у нас залишаються сьогодні ризики, по–друге, є фінансові складнощі. По–третє, у нас сьогодні немає тієї юридичної і законодавчої бази для забезпечення», — говорить Вадатурський.

За його словами, Україні потрібно дивитися на конкурентів. І якщо звернути увагу на умови, які сьогодні пропонуються в Польщі, Туреччині і Румунії, де також працюють українці, то можна побачити, що «переваги в інвестиції в Україні на сьогодні не існує, а ризики існують».

«Тому це питання до політиків, щоб вони все ж таки звернули увагу на умови. Ми не можемо сьогодні долати такі ризики і мати такі неконкурентні переваги для переробки саме в Україні», — підсумував Вадатурський.

Нагадаємо, «НІБУЛОН» планував побудувати на локації філії «Бессарабська», яка розташована в Ізмаїльському порту, елеватор та високотехнологічний сучасний млин. Одночасне зберігання елеватора мало складати 118,5 тис. т зернових, потужність млина — 750 т на добу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus