АГРОТРЕЙД розповів, на яку культуру зробить ставку в 2024 році

Олена Ворона
Джерело фото: Latifundist.com

У сезоні 2024 в сівозміні Група АГРОТРЕЙД залишаться всі культури, з якими працювали раніше.

Про це розповіла генеральна директорка Групи АГРОТРЕЙД Олена Ворона в матеріалі «Яким запам’ятається 2023 рік АГРОТРЕЙД, KSG Agro та Контінентал Фармерз Груп».

За її словами, найбільші площі відведуть під озиму пшеницю — 15,6 тис. га. Але це зумовлено винятково агрономічним підходом — сівозміною.

У 2023 році компанія отримала історичний рекорд урожайності озимого ріпаку на Сумщині. Виконання плану у регіоні сягнуло 132%. Загалом під озимий ріпак у 2023 році відвели найбільші у компанії площі — 15 тис. га у Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Отримали надвисокі показники якості і для ярої пшениці — переважно зерно другого класу. 

Рекордні показники також по сої: результати її обмолоту склали майже 150% від запланованих. Всього під бобову у компанії виділили 4,7 тис. га.

Щодо експорту, то група від початку повномасштабного вторгнення переорієнтувалися на стовідсотковий експорт на умовах CIF, відвантаживши 88 суден різних розмірів з морських та річкових портів та використовуючи для перевалки усі можливі ємності. 

«Аби забезпечити вивезення товару, ми почали кооперуватися з іншими холдингами, повністю змінивши структуру торгівлі. Це забезпечило нам фінансову стабільність. Загалом у маркетинговому році 2022-2023 «АГРОТРЕЙД» експортувала 354 тис. т зерна. Головними покупцями стали країни ЄС та Північної Африки. Зважаючи на умови, у яких працювали, минулий маркетинговий рік був успішним для експорту. Адже вдалося реалізувати значну частину агропродукції за доволі високими цінами», — сказала вона. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus