Світові ціни на цукор сягнули мінімального за останні дев'ять місяців рівня — FAO

Середнє значення Індексу цін на цукор FАО у грудні склало 134,6 пункту, що на 26,8 пункту (16,6%) нижче за його листопадове значення. Цей показник сягнув мінімального за останні дев'ять місяців рівня, проте він на 17,5 пункту (14,9%) вище, ніж у відповідний період минулого року.

Про це йдеться в огляді FАО.

«Зафіксоване у грудні різке зниження світових цін на цукор було переважно зумовлене активними темпами виробництва у Бразилії, яким сприяли сприятливі погодні умови. Активний експорт із Бразилії разом із зниженням прибутку від продажу етанолу призвели до загального зниження світових цін на цукор», — йдеться у повідомленні.

Крім того, рішення уряду Індії обмежити використання цукрової тростини для виробництва етанолу в поточному сезоні додатково сприяло зниженню цін.

Читайте також: Виробництво цукру в Бразилії в поточному сезоні може стати рекордним

За підсумками 2023 року в цілому середнє значення Індексу цін на цукор FАО склало 145 пунктів, що на 30,6 пункту (26,7%) вище за показник за 2022 рік, і досягло максимального рівня з 2011 року, додали в FАО.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus