Виробництво цукру в Бразилії в поточному сезоні може стати рекордним

Центро-південний регіон Бразилії повинен виробити 40,5 млн т цукру в сезоні 2023/24, що є рекордом і на 500 тис. т більше, ніж очікувалося раніше.

Такий прогноз зробили спеціалісти Green Pool Commodity у понеділок, пише Reuters.

У щотижневому звіті Green Pool зазначено, що спекотна та суха погода в регіоні дозволяє комбінатам продовжувати збирати врожай цукрової тростини в хорошому темпі, з великою часткою тростини для виробництва цукру.

Читайте також: Український цукор вже враховується у європейському балансі, хоч і викликає побоювання виробників ЄС — експерт

У компанії заявили, що ситуація в портах Бразилії, найбільшого у світі виробника та експортера цукру, залишається проблематичною через надмірні відвантаження після рекордних або майже рекордних врожаїв сої, кукурудзи та цукру.

Зазначається, що час очікування суден для завантаження цукру в Бразилії збільшився.

«Експорт кукурудзи та сої продовжуватиме боротися за пріоритет над цукром, оскільки глобальні покупці цукру з низьким рівнем запасів «кусають нігті» та чекають завантаження», — зазначили в Green Pool.

В Індії, другому за величиною світовому виробнику цукру, компанія Green Pool повідомила, що збір урожаю цукрової тростини в сезоні 2023/24 розпочався у всіх основних штатах і повинен набрати темп цього тижня.

«Говорять про низькі врожаї тростини та вміст цукру як у штатах Махараштра, так і в штатах Карнатака. Однак жнива тільки почалися, і поодинокі повідомлення про низьку врожайність можуть не стосуватися всього штату», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, підприємство Suedzucker відмовилось від плану збільшення виробництва цукру у Франції, посилаючись на імпорт з України.

Виконано за допомогоюDisqus