Конгрес США може ухвалити закон про заборону продукції російського сільського господарства

Палата представників США обговорюють і, як очікується, ухвалять Закон про заборону продукції російського сільського господарства. Закон вимагатиме від міністра фінансів доручити офіційним особам США у Світовому банку МВФ та інших міжнародних фінансових групах сприяти інвестиціям, які зменшать глобальну залежність від російських добрив і зерна.

Про це пише American AG Network.

«Жорстокість, яку росія обрушила на український народ, має глибокі наслідки в Україні та в усьому світі. Це включає значні скорочення світового постачання продовольства та високі ціни на незліченну кількість продуктів харчування та добрив», — заявила демократ із рейтингової палати фінансових послуг Максін Вотерс.

У 2022 році через повномасштабне вторгнення росії до України підвищилися світові ціни на добрива та зерно. Але на початку минулого року ціни почали знижуватися.

Читайте також: Україна втратила близько 20% посівних площ з початку повномасштабної війни — дослідження

DTN повідомляє, що середні роздрібні ціни на добрива минулого року були неоднозначними: шість із восьми основних добрив були нижчими наприкінці грудня, а два — трохи вищими. З січня по липень ціни впали приблизно на 34%, причому падіння також було спричинене падінням попиту на природний газ у теплу погоду.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus