FAO: У січні світові експортні ціни на кукурудзу різко знизилися

У січні середнє значення Індексу цін на зернові FAO склало 120,1 пункту, що на 2,7 пункту (2,2%) нижче за грудневий показник і на цілих 27,4 пункту (18,6%) нижче за показник січня 2023 року.

Про це йдеться у звіті FAO.

«У січні було зафіксовано зниження світових експортних цін на пшеницю, обумовлене гострою конкуренцією між експортерами, що зберігається, і появою на ринку нового врожаю з країн Південної півкулі. Світові експортні ціни на кукурудзу різко знизилися порівняно з попереднім місяцем під впливом покращення стану посівів та початку збиральної кампанії в Аргентині, а також у зв'язку зі збільшенням пропозиції у Сполучених Штатах Америки, зумовленим переглядом у бік підвищення прогнозованих обсягів виробництва», — йдеться у повідомленні.

Після цін на пшеницю і кукурудзу в січні також знизилися світові ціни на ячмінь і сорго.

Читайте також: Наразі важко знайти фактори, які б позитивно вплинули на вартість українського зерна — Barva Invest 

Індекс цін FAO на всі види рису, навпаки, у січні зріс ще на 1,2%, що обумовлено насамперед підвищенням цін на високоякісні індійські сорти рису на тлі високих темпів постачання з Таїланду та Пакистану та додаткових закупівель з боку Індонезії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus