Агросем планує цьогоріч завершити розширення терміналу на кордоні з Польщею

«Агросем» планує до грудня 2024 року завершити будівництво та ввести в експлуатацію новий зерновий елеватор потужністю зберігання 22 тис. т на власному терміналі MOST Logistic Terminal на кордоні із Польщею. Це дозволить українським аграріям здійснювати перевалку 400 тис. т зерна на рік в напрямі до ЄС. 

Про це повідомляє «Райффайзен Банк Аваль».

Наразі будівельні роботи вже виконано на 70%. Об’єкт будується з використанням новітніх енергоефективних технологій. Проєкт профінансовано Райффайзен Банком на суму 1 млн євро терміном на 5 років.

При реалізації проєкту було застосовано «зелені» технології: встановлено енергоощадне (світлодіодне) освітлення, енергоефективні системи опалення та вентиляції, внаслідок чого суттєво зменшилося споживання електроенергії.

Читайте також: Великий шлях на Захід. Як Агросем створив один з найбільших терміналів для експорту українського зерна в Європу

В проєктах передбачено та паралельно з етапами будівництва втілюється система збору та очищення стічних (дощових) вод, прокладається система каналів колекторів збору води, на кінцевому етапі планується встановити сепаратор для очищення. Запроваджено щорічний моніторинг (лабораторно-інструментальний контроль) викидів забруднюючих речовин на якість атмосферного повітря, ґрунту. 

Як повідомлялося раніше, MOST Logistic Terminal розширить потужності перевантажувального терміналу на кордоні з Польщею до 12,5 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus