Ukravit Institute пропонує нову послугу — Cold test

В Ukravit Institute відтепер можна перевірити насіння кукурудзи на толерантність до низьких температур — провести так званий Cold test. 

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Щоб встигнути «схопити» весняну вологу, аграрії досить часто проводять посів кукурудзи у ранні строки та оскільки температура ґрунту на той час зазвичай дуже низька, насінню рідко випадає можливість проростати в ідеальних умовах. Виробники посівного матеріалу вказують у сертифікаті показники лабораторної схожості насіння. Однак на питання, чи вдасться отримати дружні сходи за малосприятливих умов у полі, ці дані повною мірою відповісти не в змозі. Щоб впевнитися, що придбане насіння здатне сформувати рівномірні сходи та стати запорукою високої майбутньої врожайності, ми пропонуємо аграріям нову послугу — холодовий тест (Cold test)», — говорить керівник сервісно-технологічного відділу Ukravit Сергій Сальніков. 

Читайте також: Експерти розповіли, що аграрії досліджували у 2023 році

В рамках дослідження вчені поміщають насіння кукурудзи в контрольовані умови, наближені до польових навесні, і пророщують. Отриманий результат наочно покаже, за яких температур можна висівати гібрид, аби одержати гарну схожість, та на яку густоту посіву аграрію орієнтуватися. 

За словами Сальнікова, холодовий тест досить малопоширене дослідження для українського агро. Однак зважаючи на затяжні прохолодні весни із різкими перепадами температур, воно починає викликати неабияку зацікавленість у аграріїв. 

Виконано за допомогоюDisqus