Експерти розповіли, що аграрії досліджували у 2023 році

Щоб забезпечити максимальну точність дослідження ґрунтів, 2023 року фахівці Ukravit запровадили нову послугу — автоматизований відбір ґрунту із прив’язкою до GPS-координат. Це дозволило створювати детальні карти забезпеченості полів елементами живлення та запроваджувати елементи точного землеробства.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Читайте також: Митниця знову блокує імпорт добрив — учасники ринку

Традиційно напередодні весняної та осінньої посівних кампаній активізувалися запити на дослідження ґрунтів, насіння і добрив.

«У відсотковому співвідношенні ці дослідження, а також перевірка с/г продукції на спектр показників склали приблизно по 20%. Зацікавленість у дослідженні ґрунтів порівняно з попередніми роками була дещо нижчою, однак ця тенденція прослідковувалась на ринку досліджень в цілому. Проте запит був, оскільки в структуру господарств вводилися поля з низькою родючістю, а також через зменшення використання основних добрив», — розповів керівник сервісно-технологічного відділу Ukravit Сергій Сальніков.

Також однією з тенденцій останніх років стало збільшення посівних площ під соєю та дефіцит висококондиційного посівного матеріалу культури, говорить керівник департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець.

«Тому вкрай необхідно досліджувати насіння на посівні якості та фітопатологію. Це дасть змогу визначити стан насіння, яке планують закуповувати, підібрати оптимальні протруйники і норми висіву», — додав експерт.

Незважаючи на складнощі з експортом, вітчизняні аграрії все одно реалізували врожай на закордонні ринки, а отже, масово досліджували збіжжя на показники якості та безпеки. 

«Вимоги країн ЄС до нормування залишків пестицидів і вміст мікотоксинів у продукції досить жорсткі, а перелік регламентованих показників з кожним роком збільшується. Оскільки Ukravit Institute акредитований відповідно до ISO/IEC 17025, результати проведених нами досліджень зернових, зернобобових, олійних, плодово-ягідних культур і продуктів їх переробки, а також меду визнаються за кордоном, що спрощує процес реалізації врожаю», — розповів Сергій Сальніков.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus