Сумніви юридичного та технічного характеру — у Польщі не ухвалили рішення щодо будівництва олійного трубопроводу з України

Польща ще не ухвалила рішення щодо будівництва трубопроводу для транспортування харчової олії з Ягодина до порту Гданська.

Про це повідомило міністерство сільського господарства і розвитку села на запит PAP, пише Wnp.pl.

«Сумніви юридичного та технічного характеру, а також обставини навколо потоку інших агропродовольчих товарів з України призвели до того, що рішення щодо подальшої роботи над проєктом поки не ухвалене», — йдеться у повідомленні. 

Як зазначили в польському міністерстві, у 2023 році польська та українська сторони залишалися в робочому контакті у зв’язку з обговоренням детальних юридичних питань та технічних можливостей будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії з України. Але оскільки такого типу інвестиція в Польщі, а, швидше за все, і у світі ніколи не реалізовувалася, «є багато питань як з польського, так і з українського боку».

Читайте також: Будівництво олійного трубопроводу з України до Польщі продовжиться попри заборону на імпорт агротоварів

Попередні технічні характеристики українсько-польського проєкту з будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії — 600 км довжиною та потужністю у 2 млн т на рік.

Трубопровід мав би пролягати з району Ягодина (Волинська область) до Гданська. 

Нагадаємо, раніше Україна та Польща підписали меморандум про будівництво трубопроводу для транспортування рослинної олії до порту міста Гданськ.

Виконано за допомогоюDisqus