Україна та Польща збудують трубопровід для транспортування рослинної олії

Підписання меморандуму з будівництва трубопроводу до порту міста Гданськ
Підписання меморандуму про будівництво трубопроводу до порту міста Гданськ
Джерело фото: Мінагрополітики / Ministry of Agrarian Policy and Food of Ukraine

Україна та Польща підписали меморандум про будівництво трубопроводу для транспортування рослинної олії до порту міста Гданськ.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Мінагрополітики та Мінінфраструктури України, Міністерство сільського господарства та розвитку села Республіки Польща, а також Міністерство інфраструктури Республіки Польща уклали чотиристоронній Меморандум щодо проекту з будівництва транскордонного трубопроводу, через який транспортуватиметься українська рослинна олія.

Найближчим часом Україна та Польща створять робочу групу, метою якої стане напрацювання технічних характеристик та умов будівництва трубопроводу та двох терміналів.

«Останні пів року ми активно працювали над нарощенням обсягу експорту вітчизняної с/г продукції через спільні пункти пропуску з Польською Республікою. Ми також працюємо над скороченням черг на українсько-польському кордоні», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Нагадаємо, що у Вінницькій області окремі підприємства приступили до збирання соняшнику. Збирання проводиться на площах ранніх гібридів цієї культури.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus