Польща веде неофіційні перемовини з ЄК щодо звільнення від деяких положень Зеленої угоди

Польща веде переговори з Урсулою фон дер Ляєн на тему звільнення країни від деяких положень «Зеленої угоди».

Про це заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна повідомив у програмі «7 день тижня на радіо ZET», пише Onet.pl.

За його словами, Польща веде неформальні переговори з Урсулою фон дер Ляєн про те, що деякі положення «Зеленого курсу» ЄС не повинні застосовуватися в Польщі і що країна повинна мати виняток як великий сільськогосподарський ринок, який є найближчим до України.

Читайте також: Качка: Польські фермери зрозуміли, що їхній протест використовують російські спецслужби

Шейна додав, що виняток з правил стосуватиметься «всього, що тільки можливо, як із Зеленого курсу, так і з напливу продуктів, які спричиняють постійний збій на ринку однієї або більшості країн».

«Якщо нам вдасться домовитися про вимоги Польщі в ЄС, як ми успішно домовилися про заходи ЄС, вони стануть спільною позицією Союзу. Я також хочу сказати, і тут я цитую прем'єр-міністра Туска, якщо це займе занадто багато часу, ми запровадимо зміни, ми запровадимо блокаду кордонів, дамби та мита в односторонньому порядку», — зазначив Анджей Шейна.

Заступник міністра також сказав, що під час польсько-українських консультацій, які відбудуться 28 березня, «тема проблеми на кордоні більше не існуватиме».

Нагадаємо, Європейська комісія офіційно прийняла постанову, яка спрощує норму відведення 4% ріллі, дозволивши вирощувати бобові та проміжні культури.

Виконано за допомогоюDisqus