Єврокомісія пом’якшила екологічні норми щодо необроблених сільгоспугідь

Європейська комісія офіційно прийняла постанову, яка спрощує норму відведення 4% ріллі, дозволивши вирощувати бобові та проміжні культури.

Про це йдеться на сайті ЄК.

Постанова набула чинності 14 лютого, і діятиме заднім числом з 1 січня протягом одного року, тобто до 31 грудня

Замість того, щоб утримувати 4% орних земель у непродуктивному стані, фермерам буде дозволено використовувати їх для вирощування азотфіксуючих культур, таких як сочевиця або горох, або проміжних культур, що вирощуються між регулярними зборами врожаю, і зберігати право на отримання субсидій від ЄС.

«Тільки якщо наші фермери зможуть жити за рахунок своєї землі, вони інвестуватимуть у майбутнє. І лише якщо ми разом досягнемо наших кліматичних та екологічних цілей, фермери зможуть продовжувати заробляти на життя. Наші аграрії це добре знають. Цей захід пропонує фермерам гнучкість, водночас продовжуючи винагороджувати їх за важливу роботу щодо забезпечення продовольчої безпеки та стійкості ЄС. Незабаром ми представимо більше пропозицій, щоб допомогти зменшити тиск, з яким стикаються наші фермери», — сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

В міністерстві сільського господарства Польщі повідомили, що Єврокомісія також відмовилась від скорочення використання засобів захисту рослин.

Читайте також: Єврокомісія відкличе суперечливий законопроєкт про скорочення використання пестицидів

Згідно з повідомленням польського міністерства, з березня ЄК почне виплачувати дотації для виробників кукурудзи, допомогу на посуху та відновлять кредити ліквідності 2%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus