Сєкерський проситиме Туска призупинити транзит української агропродукції, на яку поширюється ембарго

Представники аграрних організацій та міністр сільського господарства Польщі підписали угоду в Ясьонці. Вона передбачає збереження ембарго на сільськогосподарську продукцію з України та врегулювання торговельних відносин.

Документ підписали вночі, його презентували на пресконференції під час другого дня Європейського аграрного форуму, повідомляє RFM24.

Один із пунктів передбачає, що міністр сільського господарства має звернутися до прем’єр-міністра Дональда Туска з проханням призупинити транзит сільськогосподарської продукції з України, на яку поширюється ембарго, через територію Польщі.

Повне ембарго на продукцію з України не змінить внутрішню ситуацію на польському ринку — IPF

Читати також

Сторони також заявили в документі, що торгові відносини між обома країнами повинні бути врегульовані, включаючи доступ на ринок для таких продуктів як зернові, ріпак, кукурудза, цукор, птиця, яйця, м’які фрукти та яблука.

В угоді наголошувалося, що причиною нинішньої ситуації в сільському господарстві є передусім агресія росії проти України, а також беззастережна згода ЄС на необмежений імпорт сільськогосподарських товарів з України «підкріплена чіткою позицією тодішнього уряду Республіки Польща».

Угоду підписали міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський, заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак та 11 представників сільськогосподарських організацій.

Як повідомлялося раніше, у середу Парламент і Рада Євросоюзу досягли попередньої домовленості про продовження заходів лібералізації торгівлі для України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus