АМКУ дозволив Viterra придбати елеватор на Вінниччині

Антимонопольний комітет дозволив компанії Renaisco B.V., яка володіє 100% акцій компанії «Вайтерра Україна» придбати понад 50% частки у статутному капіталі елеватора ТОВ «Пеньківський ЗПК» у Вінницькій області, йдеться у повідомленні комітету.

«Надано дозвіл компанії Renaisco B.V. (м. Роттердам, Нідерланди) на безпосереднє придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Пеньківський ЗПК», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», — йдеться в повідомленні.

За даними «Ліга.Бізнес», ТОВ «Пеньківський ЗПК» зареєстроване у листопаді 2020 року як фінансова компанія «Проксима». У 2021 році її власником став одесит Олександр Кифак, який наприкінці 2023 року перереєстрував фірму в селі Пеньківка Вінницької області. Розмір статутного капіталу юрособи становить 163,96 млн грн. Основний вид діяльності — оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus