Мінекономіки розширило список виробників української сільгосптехніки, за купівлю якої можна отримати компенсацію

Міністерство економіки включило в оновлений перелік української техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується, 2 289 позиції 44 виробників, повідомила пресслужба міністерства.

«Цього року на реалізацію програми ми заклали в бюджет 1 млрд грн і розраховуємо, що підтримкою від держави зможуть скористатись близько 4 000 аграріїв», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Серед доданих до переліку позицій, зокрема, трактори для сільського та лісового господарства, ґрунтообробна техніка та обладнання (плуги, борони, культиватори), посівні та ґрунтообробні комплекси, насіннєві бункери та накопичувачі-перевантажувачі зерна, машини для очищення, сортування, калібрування насіння, зернових та бобових культур, навантажувачі зерна, машини для внесення мінеральних добрив та інші.

Читайте також: Компенсація за купівлю вітчизняного обладнання дозволить аграріям повернутися до поставлених на паузу проєктів — думка

Як зазначили в міністерстві, в міру надходження та розгляду нових заявок від виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися. Щоб бути включеним до переліку, виробник має подати заявку та документи до неї до Мінекономіки. Заявки щодо включення техніки до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня. 

Виконано за допомогоюDisqus