Компенсація за купівлю вітчизняного обладнання дозволить аграріям повернутися до поставлених на паузу проєктів — думка

Внесок програми часткової компенсації вартості обладнання вітчизняного виробництва у розвиток українських аграріїв дуже суттєвий, адже 25% — це немаленька сума, яка повертається аграрному підприємству.

Про це розповіла генеральна директорка KMZ Industries Валерією Калашник в інтерв'ю Elevatorist.com.

«Тому наразі вони, і опосередковано ми, вдячні державі за заплановану і затверджену держбюджетом на 2024 рік допомогу у будівництві нових сучасних зерносховищ. Адже з її поновленням, за умови відсутності додаткових негативних факторів (що неможливо передбачити), замовники зможуть повернутися до поставлених на паузу проєктів», — каже Калашник.

Читайте також: Лідером з експортних продажів KMZ Industries цього року стала Румунія

Вона зазначила, що елеваторне обладнання KMZ Industries з першого року роботи програми входить до її переліку. З року в рік 25-30% замовників компанії користувалися її перевагами і отримували держкомпенсацію.

«Щодо того, чи відчули ми її відсутність? Насправді, аналізуючи минулий і цей роки, дуже важко виділити, що найбільш суттєво вплинуло на ринок: війна, брак навіть обігових грошей чи відсутність компенсації. По аграріям вдарили відразу всі три чинники», — додала Валерія Калашник.

Як повідомлялося раніше, цьогоріч аграрії фокусуються на будівництві потужностей для зберігання та перевалки, а не переробки зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus