Мультинаціональні компанії повністю відновлюють закупку зерна у фермерів, ринок повертається до довоєнного трейду — думка

Ринок повільно повертається до трейду, який був до початку війни, мультинаціональні компанії повністю відновлюють закупку зерна у фермерів і починають максимально глибоко працювати, розповів в інтервʼю для Latifundist.com керівник аграрного напряму компанії «Лігрет Трейдинг» Михайло Тимощук.

«Той же «Кернел» знову надає аграріям послуги на ТБТ (Трансбалктермінал, — прим. ред.), а COFCO платить якісь космічні гроші за кукурудзу, яку планує відправляти в Китай. В результаті всі рівняються на COFCO, гонять ринок вгору. А фермери нічого не продають, чекають кращих цін», — говорить Тимощук.

За його словами, у мультинаціональних компаній є доступ до дешевих грошей і це теж впливає на ринок і повертає ситуацію назад. Невеликим трейдерам стає невигідно працювати за $2-3 на тонні, вкладати великі гроші і нести великі ризики.

«Насправді ринок вже змінився. Останні роки він був дуже м’яким для нових активних і ризикових трейдерів. І ті трейдерські компанії, які зайшли в бізнес після початку війни, дійсно класно попрацювали. Разом з тим, багато хто з нових трейдерів обпікся. Таким чином ринок сам себе очищує. Більш того, в трейдингу також діє свій еволюційний закон і розвиток йде по спіралі.

Читайте також: Українське зерно сьогодні найдешевше на світовому ринку. Саме тому його так активно купують — трейдер

Виконано за допомогоюDisqus