Сольський написав заяву про відставку

Міністр агрополітики Микола Сольський написав заяву про відставку. Про це повідомив у Facebook голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За його словами, заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань.

«Так, я написав заяву про відставку з поста Міністра. В такій ситуації вважаю це правильним кроком. Вирішить  Верховна Рада прийняти мою відставку, буду вдячний за таке рішення, вирішить, що я маю працювати далі — продовжу працювати», — йдеться в заяві Сольського, яку оприлюднило Мінагро.

24 квітня фракція «Батьківщина» подала до Верховної Ради проєкт постанови №11198 про звільнення Сольського з посади.

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • Після засідання суду 24 квітня, на якому Сольському мали обрати запобіжний захід, він заявив, що аграрні асоціації підтримують Міністерство аграрної політики. 
  • САП просить ВАКС задовольнити вимогу про взяття Сольського під варту терміном на 60 діб. Розмір застави, яка може бути внесена, складає 200 млн грн.
Виконано за допомогоюDisqus