До Судану прибула чергова партія українського зерна

На минулому тижні в рамках програми Grain from Ukraine доправили чергову партію українського зерна до Судану. Про це у соцмережі Х повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Цього тижня ініціатива «Зерно з України», наші суданські партнери та Всесвітня продовольча програма ООН доправили чергову партію українського зерна до Судану, що дасть змогу щомісяця надавати допомогу 2 мільйонам людей, які стикаються з гострим голодом і відсутністю продовольчої безпеки», — зазначив Зеленський.

 

Він додав, що продовольча безпека є важливим компонентом Української формули миру, і закликав всі країни приєднатися до її реалізації та взяти участь у майбутньому Саміті миру у Швейцарії.

«Ми також закликаємо всі країни засудити терористичні атаки росії на українське сільське господарство, портову інфраструктуру та свободу судноплавства в Чорному морі», — додав Президент.

Читайте також: Grain from Ukraine: Україна та ООН опрацьовують нові маршрути

  • Перша партія борошна з української пшениці була доставлена до Судану наприкінці лютого.
  • Наприкінці березня до Судану прибуло судно MV Future ID із 14,6 тис. т борошна, яке змелено з української пшениці. Це друга партія гуманітарного вантажу, в рамках ініціативи Grain from Ukraine.
Виконано за допомогоюDisqus