Grain from Ukraine: Україна та ООН опрацьовують нові маршрути

Україна спільно із Всесвітньою продовольчою програмою ООН опрацьовує нові маршрути для гуманітарної програми Grain from Ukraine.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський, звертаючись до учасників третього Саміту за демократію, пише Укрінформ.

«Працює наша гуманітарна продовольча програма «Зерно з України», завдяки якій уже доправлено десятки тисяч тонн зерна, пшениці у Ємен, Сомалі, Нігерію, Судан, Ефіопію. Дякую країнам-донорам, які допомогли. Тепер ми опрацьовуємо разом із Всесвітньою продовольчою програмою ООН нові маршрути для програми «Зерно з України», щоб допомогти подолати голод у Газі, Малаві, Демократичній Республіці Конго та інших країнах», — сказав Зеленський.

Він додав, що Україна відновила стабільність глобального продовольчого ринку, знявши російську блокаду з портів і поновивши постачання агропродукції.

Читайте також: Grain from Ukraine: Україна відправила до Судану партію пшениці

Нагадаємо, на другому міжнародному саміті Grain From Ukraine, що пройшов в Києві 25 листопада 2023 року, на продовження гуманітарної програми зібрано понад $100 млн для країн, які найбільше потерпають від дефіциту продовольства.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus