На Харківщині почала роботу машина механізованого розмінування. Працює на полі, усіяному касетними боєприпасами

На Харківщині розпочала роботу машина механізованого розмінування PT-300 D:MINE, повідомляє ДСНС. 

Сапери Міжрегіонального Центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС випробовують машину на території, де велись активні бойові дії. Машина очищує поле, усіяне касетними боєприпасами, що самостійно не самоліквідувалися та загрожують життю мирних мешканців.

Як повідомляє «Економічна правда» з посиланням на спеціалізоване видання autoconsulting.ua, PT-300 D:Mine — дистанційно керований гусеничний носій для розмінування мінних полів, ефективний проти протипіхотних і протитанкових мін. Серед його основних технічних характеристик — надміцна конструкція з амортизаційною ходовою частиною, високопродуктивний двигун CAT C7.1 Acert і невелика експлуатаційна вага. 

«Ергономічний пульт дистанційного керування дозволяє безпечно виконувати всі функції. На машину можна встановити головку для розмінування або інше навісне обладнання FAE, наприклад, лісовий мульчер, культиватор, фрезу для пнів або бульдозерний відвал», — пише видання.

Читати по темі: Розміновуємо — і одразу засіваємо. Як в НІБУЛОН працює відділ з розмінування

  • 12 березня 2024 року фахівці відділу розмінування «НІБУЛОНу» отримали три нові сертифікати за напрямами «Технічне обстеження», «Розмінування вручну» та «Очищення району ведення бойових дій».
  • На деокупованій території Херсонської області розмінували 40% сільськогосподарських земель. Це дозволило збільшити посівні площі втричі.
Виконано за допомогоюDisqus