USAID профінансувало будівництво лоцманського катера для портів Дунаю. Це допоможе збільшити кількість суднозаходів

Лоцманське судно, збудоване за фінансової підтримки USAID
Джерело фото: Мінвідновлення

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) профінансувало будівництво нового судна для Адміністрації морських портів України, повідомило Мінвідновлення.

Найближчим часом воно розпочне роботу в порту Рені. Лоцманське судно збудоване в Україні силами національного виробника та повністю профінансовано Агентством США з міжнародного розвитку.

Передача судна заступницею адміністратора USAID Ізобель Коулман та послом США в Україні Бріджит Брінк Адміністрації морських портів України

«Додаткове судно означає можливість збільшення суднозаходів і це один з механізмів Стратегії розвитку портів Дунайського кластеру. Порти Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ у минулому році забрали на себе третину всього вантажообігу. За останні 4 місяці дунайські порти обробили понад 5,5 млн т вантажів, з яких на експорт — 4 млн т», — зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Дунайська логістика не може залишатись дієздатною, перебуваючи у статусі «пожежної команди»: звернення асоціації УКРПОРТ до Уряду

  • В кінці 2023 року «Українське Дунайське пароплавство» збудувало першу SLG–баржу з використанням старих ліхтерних суден (малих сорокаметрових барж).
  • В лютому стало відомо, що УДП побудувало другу великотоннажну SLG–баржу.
  • Третю SLG–баржу Дунайське пароплавство спустило на воду у березні.
Виконано за допомогоюDisqus