Дунайське пароплавство збудувало другу великотоннажну SLG–баржу

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) побудувало другу великотоннажну SLG–баржу з використанням старих ліхтерних суден (малих сорокаметрових барж). Перша була спущена на воду в кінці минулого року.

Про це повідомляє Мінвідновлення.

Для будівництва баржі тоннажністю 2,2 тис. т використовують сорокаметрові ліхтерні баржі, які раніше через економічну недоцільність простоювали або використовувалися не за призначенням. 

«У 2023 році команда Українського Дунайського пароплавства вперше за тривалий час розпочала будівництво несамохідного флоту. На балансі підприємства залишилося понад 80 ліхтерів, частина з яких здається в оренду у якості так званих «проставок» між суднами та причалом. Але більшість гниє, витягуючи з компанії кошти на якірний збір, аварійні ремонти тощо. Використання ліхтерів у якості донорів для створення нових SLG-суден дає нам можливість навіть під час війни системно оновлювати річковий флот», — зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, собівартість виробництва барж SLG значно нижча, ніж будівництво судна з нуля. Всі роботи з будівництва нових барж відбуваються в Україні. 

Вантажопідйомність оновленої SLG-баржі становить 2,2 тис. т, довжина — 76,5 метра, осадка — 3,1 метра. 

Читайте також: Дунайське пароплавство починає модернізувати флот, перше судно готується до відправки в Австрію

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus