За 5 років USAID інвестує близько $250 млн у відновлення та розширення агросектору України

Заступниця адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман
Джерело фото: Latifundist.com

За 5 років USAID планує інвестувати близько $250 млн у відновлення та розширення агросектору України, заявила заступниця адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман під час офіційного відкриття проєкту USAID Harvest, повідомляє кореспондент Latifundist.com.

Реалізація Програми Harvest передбачає підтримку збільшення експорту агропродукції на $1,5 млрд, а також залучення додаткових $500 млн приватних інвестицій.

Фінансування отримуватимуть аграрії всіх областей, але в пріоритеті будуть ті, хто постраждав від війни.

«Поки порти на Чорному морі були заблоковані, ми сконцентрувалися на збільшенні потужностей зберігання, організації альтернативних шляхів експорту агропродукції. Зі свого боку ми не жалкуємо про докладені зусилля, так як це інвестиція у стійкість. З відновленням роботи портів Чорного моря і виходом обсягів відвантажень на довоєнний рівень, наш фокус зміщується на допомогу Україні у підвищенні продуктивності і доданої вартості, щоб підтримати економічне зростання, податкові надходження, експортну виручку і створення робочих місць», — зазначила Коулман.

За її словами, протягом 2022 року USAID виділив для України $1,5 млрд в рамках програми AGRO.

Читайте також: USAID AGRO продовжив прийом заявок на співфінансування проєктів з розвитку елеваторних потужностей

  • USAID AGRO надасть 18,2 млн грн співфінансування, щоб українські ветерани мали можливість інтегруватися у сільське господарство.
  • У березні фінансова компанія Activitis за підтримки Програми USAID AGRO анонсувала новий фінансовий продукт WEAGRO, який дає можливість малим та середнім аграріям купувати товари на виплату.
Виконано за допомогоюDisqus