7 вересня 2023, 10:13, Україна

Bayer розпочав будівництво заводу в Житомирській області

Bayer розпочав будівництво нового заводу на Житомирщині. Таким чином планується розширити потужності компанії «Монсанто», що входить в структуру Bayer. Інвестиції складають понад €60 млн.

Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Понад €60 млн додаткових інвестицій під час війни — це найкраще свідчення не лише міжнародної підтримки України, але й того, що великі інвестори вірять у нашу Перемогу», — розповів він.

Як зауважили в ОВА, «Монсанто» вже є одним з найбільших насіннєвих заводів у Східній Європі, який забезпечує високопродуктивними гібридами кукурудзи не лише українських фермерів, а й аграріїв Румунії, Угорщини та Франції. Будівництво нових потужностей дозволить підприємству розширити свій потенціал.

Читайте також: Будуємо насіннєвий завод і знайшли економічний ефект у роботизованому молочному скотарстві: Володимир Яковчук про диверсифікацію бізнесу Ерідон

«Своєю чергою розширення виробництва — це одночасно створення нових робочих місць на Житомирщині, збільшення податкових надходжень до бюджету, а також валютної виручки, що дуже важливо для української економіки в умовах війни», — додав Віталій Бунечко.

Він зазначив, що за два місяці після початку повномасштабного вторгнення компанія «Монсанто» для підтримки місцевих фермерів, які проводили посівну в надскладних умовах, прийняла рішення про безкоштовне виділення їм 140 т насіння кукурудзи.

Нагадаємо, Bayer відкрив насіннєвий завод у Житомирській області в 2018 році. Потужності заводу включають дві сушарки для насіння, калібрувальну вежу (дві лінії калібрування, дві лінії протруювання), лінію пакування, та логістичний центр.