20 травня 2024, 13:02, Україна

Агро-Регіон поповнив вагонний парк зерновозами від USAID

Для збільшення експортної спроможності елеватора «АР Бориспіль», що входить до компанії «Агро-Регіон» Проєкт USAID «Економічна підтримка України» закупив 25 вагонів-хоперів. Це дозволило компанії залучити власні кошти та інвестувати у додаткові 15 вагонів, тож наразі вона має 40 власних вагонів-зерновозів, повідомила пресслужба USAID.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Власний парк із 40 вагонів-зерновозів дозволить наростити експорт зерна на щонайменше 60 тис. т на рік. Для нашої компанії важлива підтримка міжнародних партнерів і ми готові спільно інвестувати у нові проєкти для розвитку експортного потенціалу України. Сьогодні оцінюємо не лише інвестиції в логістику, а й інші проєкти — розширення елеваторів, переробка олійних, біогаз, молочні ферми», — зазначив директор з інвестицій Тарас Іванишин.

Автомобільні ваги, надані Проєктом USAID, скоротили час завантаження та розвантаження, забезпечивши стабільне зважування вантажів. Також цими вагами можуть безоплатно користуватися близько 100 фермерів, у яких компанія закуповує зерно.

Крім того, «Агро-Регіон» отримав від USAID два потужні генератори, які разом із закупленими компанією генераторами допоможуть підтримувати автономну роботу елеватора.

До 2022 року компанія в середньому експортувала до 250-300 тис. т зерна на рік і намагається нарощувати рівень експорту за рахунок власного та фермерського зерна. Від квітня 2024 року, коли «Агро-Регіон» отримав 25 вагонів від Проєкту USAID і почав ними перевозити зерно, вартість логістики зменшилася на 25% від ринкової ціни.

Читайте також: USAID замовив в українського заводу 300 вагонів-зерновозів для агроекспортерів

  • В липні НІБУЛОН отримав перші 10 вагонів від проєкту USAID «Економічна підтримка України».
  • У серпні агрохолдинг отримав ще 10 нових вагонів-хоперів в рамках програми USAID.
  • У лютому 2024 року Проєкт USAID придбав 85 вагонів-зерновозів для Louis Dreyfus Company (LDC). Перші двадцять вагонів вже доставлені до одного з елеваторів компанії.
  • У травні компанія «Алмейда Груп» отримала 25 нових вагонів-зерновозів від USAID.