USAID придбав для українського агрохолдингу 50 вагонів-хоперів

USAID закупив для потреб НІБУЛОНу 50 сучасних вагонів-хоперів
USAID закупив для потреб НІБУЛОНу 50 сучасних вагонів-хоперів
Джерело фото: НІБУЛОН

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» придбав для агрохолдингу НІБУЛОН 50 сучасних вагонів-хоперів, кожен із яких може перевозити до 70 т зерна.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Вагони виготовили на Дослідно-механічному заводі «Карпати» у Львівській області.

Перші 10 вагонів уже доставлені, завантажені зерном та готуються до подальшого транспортування агропродукції через Ізмаїл у країни, що потерпають від голоду.

«В умовах, коли росія блокує морські шляхи експорту з України агропродукції, а 12 річкових портів «НІБУЛОНу», що розташовані на Південному Бузі та Дніпрі, заблоковані, маємо зробити все можливе, щоб зберегти робочі місця на річкових портах, що залишилися без води й відрізані від логістики. Для цього потрібно зерно з річкових портів доставляти до найближчої залізничної станції і звідти відвантажувати на вагони для подальшого експорту через порти Одеського регіону. Завдяки Проєкту USAID «Економічна підтримка України», у межах якого були закуплені нові сучасні вагони, це стало можливим», — зазначив директор із взаємодії з органами державної влади та питань сталого розвитку НІБУЛОН Михайло Різак.

В компанії сподіваються на подальшу підтримку донорів шляхом надання вагонів для кожного заблокованого порту.

Нагадаємо, НІБУЛОН будуватиме судна для розмінування міжнародних внутрішніх водних шляхів.

Виконано за допомогоюDisqus