ООН відмовляється купувати російську продукцію на тендерах — ЗМІ

російським компаніям обмежили доступ до тендерів на постачання продовольства для Всесвітньої продовольчої програми ООН, пише російське агентство РБК.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За даними співрозмовника агентства на російському ринку, зниження кількості замовлень від акредитованих у ВПП ООН російських експортерів вже відчули виробники борошна.

При цьому ООН відмовляється купувати саме російську продукцію, стверджують джерела агентства.

«В останні місяці стало нормою, що товар російського походження — а ми в тендерній заявці зобов'язані це вказувати — в принципі не допускається», — розповів Дмитро Сухов, керівник департаменту гуманітарного супроводу компанії Abakan Air, яка є найбільшим російським постачальником ВПП ООН.

Запрошення на деякі тендери російським постачальникам взагалі перестали приходити, хоча постачальникам з інших країн вони приходять, стверджує Сухов.

Те, що російські постачальники ВПП ООН зіткнулися з обмеженнями у допуску до тендерів на постачання продовольства, підтвердила і Діляра Равілова-Боровик, заступниця постійного представника росії при ВПП та інших міжнародних організаціях у Римі.

«Наразі ситуація наступна: ряд донорів, передаючи кошти ВПП, включають в умови застереження, що їх кошти не можуть використовуватися для закупівлі продовольства, зробленого в росії або купленого у російських компаній», — сказала вона.

Читайте також: російська пшениця витісняє українську на африканському ринку. Трейдер: Ми там не конкуренти 

Виконано за допомогоюDisqus