Підвищення тарифів планується і для суден, які проходять через Босфор транзитом — експерт

Для суден, які проходить транзитом через Босфор також планується підвищення тарифів, розповів у коментарі Latifundist.com PhD, директор BPG Shipping Геннадій Іванов.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Якщо судно Supramax дедвейтом 30-60 тис. т йде в Чорне море і заходить в турецький порт, то дисбурсмент (рахунок суднового брокера судновласнику за витрати на обслуговування судна під час його перебування в порту, — прим. ред.), враховуючи Чанаккале і Босфор, складатиме близько $7 тис. Що стосується судна Panamax, яке йде таким же шляхом, то це $10 тис. В перерахунку на тонну це небагато, але в перерахунку на сам дисбурсмент, то це досить суттєво. Моя особиста думка, це суттєво не вплине на фрахт», — зазначив Іванов.

Згідно з інформацією, отриманою від турецких агентів, для суден, які прямують через Босфор транзитом на наступному тижні також очікується підвищення тарифу, додав Геннадій Іванов.

Поки що інформації про те, якою буде нова ставка немає, але «можна припустити, що вона збільшиться приблизно на 15%» (як і для суден, які йдуть з та до турецьких портів).

Читайте також: ASAP Agri: Судновласникам буде важко просити надбавку до фрахту при збільшенні тарифу за прохід Босфором на 14,7%

  • Вартість проходу суден через протоки Босфор та Дарданелли буде збільшена з 1 липня 2024 року. Зростання тарифу для суден, що проходять через протоки без зупинки до 5,07 $/т дозволить збільшити збори у 6,3 рази порівняно з 2022 роком.
Виконано за допомогоюDisqus