19 червня 2024, 18:04, Україна

В УДП очікують отримати доступ до кредитної лінії IFC вже цього року

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) проведе інвестиційний аналіз «Українського Дунайського пароплавства» (УДП) перед початком фінансування програми відновлення флоту на суму 86 млн євро. Про це повідомив генеральний директор пароплавства Дмитро Москаленко.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«IFC погодило проведення комплексної перевірки Дунайського пароплавства (due diligence) для отримання довгострокового фінансування програми відновлення флоту. Про це заявила директор IFC з інфраструктури та енергетики в країнах Європи Шеріл Хенвей», — йдеться в повідомленні.

Ця програма дозволить за декілька років модернізувати весь самохідний флот пароплавства, що перебуває в експлуатації, її загальна вартість — 86 млн євро.

УДП вже фінансує програму власним коштом. Перше з п’яти модернізованих суден з новими двигунами та системою управління вирушить з австрійського Лінца до України на початку серпня цього року.

В пароплавсті розраховують отримати доступ до кредитної лінії IFC вже цього року.

Читайте також: УДП завершило 2023 рік з рекордним прибутком завдяки об’єднанню фрахту з перевалкою в Україні та Констанці

  • У серпні 2023 року УДП перевезло понад 206 тис. т вантажів, що стало рекордним показником з початку війни.
  • У вересні підприємство заявило, що запускає пілотний проєкт з перевезення зернових Середнім Дунаєм до Констанци.
  • В лютому 2024 року Дунайське пароплавство розробило три лінії для баржевих караванів, щоб перенаправити вантажі з західного кордону.