Дунайське пароплавство досягло рекордних показників з перевалки вантажів з початку війни

«Українське Дунайське пароплавство» у серпні перевезло понад 206 тис. т вантажів. Це максимум з початку війни.

Про це повідомив генеральний директор підприємства Дмитро Москаленко.

За його словами, таким результатам сприяла модернізована система обслуговування флоту: додана ще одна ремонтна ділянка, запроваджена нова система мотивації для ремонтників.

«Баржі не простоюють: щомісяця обслуговується і ремонтується до 60 одиниць несамохідного флоту. Наразі маємо в експлуатації майже 200 барж, чого не було ніколи! Плануємо у вересні вийти на 205 барж в експлуатації — ремонтний підрозділ має працювати бездоганно, як виробничий конвеєр на заводі Toyota», — написав Москаленко.

Він названа ще декілька факторів, які сприяли збільшенню перевалки вантажів:

  1. Розвиток стивідорного напряму: у серпні УДП перевалило рекордні 56 тис т агропродукції. Активно працюємо над створенням ще одного комплексу з перевалки зернових.
  2. Ефективна робота комерційного відділу: в Констанцу прямують зернові, в зворотньому напрямі — мінеральні добрива, сіль, тощо.
  3. Ефективна модель співпраці з румунськими партнерами: перевалка борт-борт в Констанці дає можливість уникати черг у терміналів. Тривалість рейсу наразі менша ніж торік тривалість очікування на розвантаження у терміналу.
  4. Сприятливі погодні умови: цього року рівень падіння води на Дунаї відносно незначний.

Читайте також: Складна ситуація на ринку перевезень не вплине на довгострокові контракти УДП, підписані цього року — Бєлах

Однак, є фактори, які стримують збільшення обсягів перевалки, зокрема — перевантаження портової інфраструктури в Констанці.

«Ми навіть перегнали в Румунію свій буксир для подачі барж, але потрібні додаткові якірні стоянки, крани тощо. Сподіваємося, що завдяки підтримці Міністерства українським перевізникам підуть назустріч. Це питання стратегічне і торкається не лише УДП», — зазначив Москаленко.

Гендиректор УДП додав, що в компанії все ж є дефіцит плавсоставу.

До того ж, пароплавство продовжує виконувати річні контракти з перевезення ЗРС на Середньому Дунаї, де швидкість обертання флоту значно менша.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus