УДП завершило 2023 рік з рекордним прибутком завдяки об’єднанню фрахту з перевалкою в Україні та Констанці

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) завершило 2023 з рекордним прибутком в 719 млн грн, повідомляє Мінвідновлення.

Підприємство сплатило у державний бюджет понад 140 млн грн. Дивіденди склали майже 216 млн грн, що є рекордним показником за всі роки існування УДП. Також підприємство ліквідувало борги.

Як зауважили у міністерстві, такий результат став можливим переважно завдяки єдиній логістичній послузі — об’єднанню фрахту з перевалкою в Україні та Констанці. Від початку війни зберігається високий попит на річкові перевезення, які відбуваються без посередників за ринковою ціною. Також була структурована система закупівель та проведена антикорупційна робота.

«Українське Дунайське Пароплавство стабільно демонструє зростання по всім показникам. Крім надходжень в бюджет, тут розширюють і власні потужності за рахунок модернізації старого флоту. Вдячний за роботу всій команді ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство» — зазначив Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Дунайське пароплавство надаватиме послугу комплексного перевезення для річкових портів Європи 

  • У серпні 2023 року УДП перевезло понад 206 тис. т вантажів, що стало рекордним показником з початку війни.
  • У вересні підприємство заявило, що запускає пілотний проєкт з перевезення зернових Середнім Дунаєм до Констанци.
  • В лютому 2024 року Дунайське пароплавство розробило три лінії для баржевих караванів, щоб перенаправити вантажі з західного кордону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus