УДП запускає пілотний проєкт з перевезення зернових Середнім Дунаєм до Констанци

«Українське Дунайське пароплавство» починає співпрацю з великим зернотрейдером світового рівня. Баржеві каравани пароплавства, які прямують у Сербію з українською рудою на зворотньому шляху почнуть перевозити зернові.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

«Наразі після вивантаження залізорудної сировини (ЗРС) у Смедерево виконується замивка першого каравану. Після чого він стане під завантаження в угорському порту Чепель. Потім Констанца, Ізмаїл і знову Середній Дунай. Лінія поки що працює у пілотному режимі», — написав Москаленко.

За його словами, УДП планує забезпечити високу рентабельність та швидке обертання флоту навіть на довгому плечі.

«Ми жорстко контролюємо витрати палива, запровадили онлайн-моніторинг переміщення суден, якісно покращили систему забезпечення, відмовились від прокладок та брокерів та працюємо напряму з власником вантажу. Тому навіть тривалі та складні рейси для нас є прибутковими», — додав гендиректор УДП.

Москаленко зазначив, що з часом, завдяки співпраці з IFC, УДП зможе вирішити проблему застарілості тяги. Модернізований самохідний флот отримає сучасні екологічні двигуни (сертифіковані Stage V) із значно меншими витратами палива, що є ключовим для роботи в дальніх рейсах.

Читайте також: УДП ініціює створення українського портового оператора у Констанці — Москаленко

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus