2 липня 2024, 13:02, Елеватори

Контінентал придбав елеватор на Львівщині потужністю 120 тисяч тонн

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» придбала у Львівській області елеваторний комплекс лінійного типу. Зерносховище розраховане на роботу з усіма зерновими та олійними культурами, які вирощує компанія, повідомили в пресслужбі.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Потужність одноразового зберігання елеватора становить 120 тис. т, з яких 77 тис. т — зберігання у металевих силосах, і 43 тис. т — у збірних залізобетонних силосах та на складах. Таким чином загальний обсяг усіх потужностей зберігання «Контінентал» зріс до 634 тис. т.

«З придбанням цього об’єкта ми також отримали змогу суттєво оптимізувати свою логістику: новий елеватор знаходиться в районі великого залізничного вузла і має можливість відвантаження залізницею до 45 вагонів зерна на добу. Елеваторний комплекс сучасний, багатофункціональний і повністю автоматизований, тож ми не понесли зайвих витрат на модернізацію чи додаткове обладнання, що також важливо», — зазначив генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

У компанії додали, що розширення відбулося в регіоні, який, зважаючи на вагомий обсяг земельного банку, був недостатньо покритий власними зерносховищами: дотепер на Львівщині працювало лише три невеликі сушильно-зернові комплекси «Контінентал» загальною потужністю 31 тис. т.

За інформацією Latifundist.com, йдеться про придбання «Красненського КХП», який раніше належав DMV Group. У червні Антимонопольний комітет надав «Контінентал» дозвіл на купівлю активів цього агрохолдингу.

Читайте також: Контінентал у 2023 році інвестував у розширення виробництва в Україні 60 млн євро

  • «Контінентал Фармерз Груп» не відмовляється від будівництва сухого порту в Мостиській, наразі компанія на етапі погодження.
  • Компанія оновлює свій парк сільськогосподарської та спецтехніки. Зокрема, придбали 21 новий трактор різної потужності, 5 зернозбиральних комбайнів, 4 самохідні обприскувачі, 5 сівалок, агрегати для обробітку ґрунту, розкидачі добрив, спеціальну та іншу допоміжну техніку, а також обладнання для точного землеробства.