17 вересня 2024, 16:12, Україна

НІБУЛОН отримав реструктуризацію $10 млн кредиту

ІНГ Банк Україна, який є частиною міжнародної ING Group (Нідерланди), та НІБУЛОН підписали договір з реструктуризації кредиту на суму $10 млн, повідомили в пресслужбі агрохолдингу.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Банк надав грейс-період до середини 2026 року й пролонгував графік погашення кредиту ще на 3 роки.

«Ми свідомі того, наскільки Україні зараз потрібні такі системні гравці як НІБУЛОН. Про це ми постійно говоримо з нашою материнською компанією в Нідерландах, яка своїм прикладом продемонструвала й однозначно підтримала наше рішення про пролонгацію кредитної лінії. Віримо у спроможність НІБУЛОНу вийти на довоєнні обсяги і продовжувати забезпечувати світ українським зерном. Саме тому компанія має нашу підтримку», — розповіла голова правління «ІНГ Банк Україна» Олена Михальченко.

Читайте також: Міжнародний синдикат продовжив термін погашення кредитної лінії НІБУЛОНу сумою $80 млн

«Не секрет, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням НІБУЛОН зазнав суттєвих збитків і зараз компанія працює на третину своїх потужностей. Однак, незважаючи на всі труднощі, НІБУЛОН продовжує працювати в інтересах галузі, України та продовольчої безпеки світу», — сказала начальник відділу НІБУЛОНу по роботі з банками Віталіна Марченко.

  • Банк Восток реструктуризував кредит НІБУЛОНу, пролонгувавши його терміном на 8 років з пільговою відсотковою ставкою та відстрочкою за терміном погашення основного боргу.
  • НІБУЛОН та «Райффайзен Банк» підписали двосторонню угоду з реструктуризації кредиту на суму $45 млн терміном на 6 років.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.