Міжнародний синдикат продовжив термін погашення кредитної лінії НІБУЛОНу сумою $80 млн

НІБУЛОН та група міжнародних кредиторів на чолі з ING завершили реструктуризацію передекспортної кредитної лінії на суму $80 млн, повідомила пресслужба агрохолдингу.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Міжнародний синдикат у складі ING Bank NV (Нідерланди), Європейський банк реконструкції та розвитку, Crédit Agricole, Голландський банк розвитку та НІБУЛОН підписали угоду 21 червня 2024 року, продовживши термін погашення кредитної лінії на 2 роки.

«Реструктуризація лінії торговельного фінансування — це насамперед крок назустріч українському малому та середньому агровиробнику, адже «НІБУЛОН» спрямує вивільнені кошти на розрахунки саме з ними. Зараз, коли розпочалися жнива та закупівельна кампанія, пролонгація терміну погашення дозволить виробнику вчасно отримувати справедливу ціну за вирощене в надскладних умовах збіжжя. Це зі свого боку забезпечить посівну кампанію озимих уже наступного року», — прокоментував Андрій Вадатурський, генеральний директор НІБУЛОНу.

Читайте також: НІБУЛОН отримав від Данії майже 13 млн євро на придбання сільгосптехніки

  • Банк Восток реструктуризував кредит НІБУЛОНу, пролонгувавши його терміном на 8 років з пільговою відсотковою ставкою та відстрочкою за терміном погашення основного боргу.
  • НІБУЛОН та «Райффайзен Банк» підписали двосторонню угоду з реструктуризації кредиту на суму $45 млн терміном на 6 років.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus