АМКУ не бачить об’єктивних факторів для подорожчання яєць одразу на 54% за місяць

Яйця
Промислове виробництво яєць в Україні
Джерело фото: Latifundist.com

Антимонопольний комітет почав перевірку щодо причин збільшення цін на 54% на яйця курячі в червні-вересні 2022 року, 

Про це пише на сайті АМКУ.

Комітет вважає, що підвищення цін на цей вид продуктів може не мати об’єктивних підстав, попри тяжкі економічні наслідки війни.

Комітет підкреслює, що загальна інфляція та зростання індексу споживчих цін на харчові продукти не корелюється зі стрімким зростанням вартості яєць, а вартість кормів для курей залишається доволі низькою.

Крім цього, про втрату поголів’я курей та виробничих потужностей комітету повідомив тільки один виробник – група компаній «Авангард‎»Олега Бахматюка. Від інших учасників ринку, зокрема Ovostar Union, така інформація не надходила.

«Отже, наразі в комітеті відсутня інформація, яка б підтверджувала наявність об’єктивних факторів для подорожчання яєць одразу на 54% за місяць‎»‎, —  резюмували в АМКУ.

Відзначається, що під час дослідження комітет має намір здійснити широкий аналіз всіх факторів впливу на цінову поведінку суб’єктів господарювання та уже надіслав їм вимоги про надання інформації. 

Нагадаємо, стало відомо, чи варто чекати на зменшення ціни на яйця в листопаді.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus