Засновник UkrLandFarming Олег Бахматюк готує позов до рф: планує стягнути понад $1 млрд за втрачені через війну активи

Засновник UkrLandFarming Олег Бахматюк
Засновник UkrLandFarming Олег Бахматюк
Джерело фото: Latifundist.com

Агрохолдинг UkrLandFarming Олега Бахматюка готує позов проти уряду росії на $1–1,2 млрд за втрачені через війну активи. Найбільші збитки — це Чорнобаївська птахофабрика.

Про це розповів його засновник, бізнесмен Олег Бахматюк в інтерв’ю ЕП.

Від початку повномасштабної війни агрохолдинг втратив 160 000 га землі, зауважив Бахматюк. Ці площі знаходяться в окупації та сірій зоні, де ведуться воєнні дії: у Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Луганській, частині Запорізької та Харківської областей.

«На півдні ми втратили величезне управління на 140 000 га. Там було техніки на $80–100 млн, міндобрив та насіння ще на $90 млн. За нашими даними, усе це розграбоване, вся техніка вивезена», — розповів Бахматюк.

Крім того, у зоні окупації втрачені птахофабрики «Чорнобаївка» та «Чорнобаївка нова», де загинули 4,5 млн голів птиці.

За словами Бахматюка, розбомблена також птахофабрика «Ареал-Снігурівка» на Миколаївщині, виробництво в Миколаєві, Волновасі та Бахмуті зупинене, Донецька птахофабрика зупинена.

 «Розбомблена Київська птахофабрика, пошкоджена Макарівська — вони теж не працюють», наголосив він.

Бахматюк заявив, що «Авангард», який входить до структури UkrLandFarming, упав на 60% від довоєнного обсягу виробництва яєць. У натуральному вигляді спад виробництва становить близько 100 млн штук яєць на місяць.

«Ми готуємо сукупний позов до уряду росії на $1–1,2 млрд за втратами групи. Найбільші збитки — це Чорнобаївська птахофабрика, де лише прямі затрати на її побудову сягали $400 млн», — заявив Бахматюк. 

Відзначається, що також до цієї оцінки входить втрачена техніка і землі на окупованій території. 

Читайте також: «‎Олег Бахматюк: Я хочу построить зерновой «Газпром»

Нагадаємо, раніше Олег Бахматюк назвав безглуздою підозру Національного антикорупційного бюро, яке звинувачує його у підкупі голови Державної фіскальної служби, і попередив, що ця справа може негативно відбитися на його бізнесі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus